Általánosan elfogadott dolog egy kis barna kandishcukorral ízesíteni.
Véleményem szerint a citrom nagyon elnyomja az ízeket, és így
feleslegessé válik a tea. Az eredmény: meleg limonádé. Bár a gyümölcsteák
némelyikébe egy-egy csepp elmegy. Bizonyos teafajtákat érdemes
kipróbálni egy kis tejjel. 'Fontos' hogy egyik alkalommal a tejet
tegyük először a csészébe, másik alkalommal a teát. Így nem fognak
meggyanúsítani minket, hogy az Angliában vérre menő vitát folytató
két tábor bármelyikébe is tartoznánk. ;-)
Természetesen
vannak ettől különböző receptek is. Minden népcsoport kialakította
a maga szokását. A kínaiak és a japánok mindjárt 3-4-et is. Az
európai kultúrában mindent teának hívnak amit leforráznak /a csirkét
kivéve ;-) /. Fontos tudni azonban, hogy a különböző növényeknek
különböző ideig kell ázniuk. Bizonyos gyümölcsteáknak 20 percre
is szükségük van a teljes íz eléréséhez.
Egyre
inkább elterjednek a természeti népek teaként fogyasztott italai
is, így a délafrikai fűféle rooibus, és az inka kéregtea a lapacho.
Ezek készítése eltér a fent leírtaktól.