Blog

Csak pár szót elöljáróban... Nem vagyok egy nagy napló író egyed. :)
A blog indítás ötlete már elég régóta meg volt. Csak olyankor frissítem ezt az oldalt, amikor van is értelme, hiszen legtöbbször ami elég érdekes, azt nem oszthatom meg, amit megoszthatnék, az meg nem elég érdekes. :))))))))

Ha hozzáfűznivalód van a blogbejegyzésekkel kapcsolatban, akkor a vendégkönyvembe írhatsz. Hamarosan kész az új blog, amelyhez közvetlen az aktuális rész alá írhottok majd. Kis türelmet kérünk. :)


2008.05.25., vasárnap:
Végre ágyat értem! :)
Már túl voltam két bulin és két rendezvényen. Egy szemhunyás nélkül. Több mint 48 óra talpon. Szó szerint! A segítségemre volt egy bögre tejeskávé, 0,5l Cola, egy energiaital. Koffeinszegény életvitelemnek köszönhetően ennyi is elég volt, hogy ébren tartson. Persze kellett még némi nemű táplálék is. :)
Minden esetre ezután a kemény hétvége után jól esett a megérdemelt 6 óra alvás! Ez sem sok. Lassan le is szokok az alvásról. :)


2008.04.12., szombat:
Sikerült jól meghúznom a hátamat is. Így a teljes jobb oldalam fáj. Ülni, feküdni, aludni, levegőt venni sem tudok rendesen. Ettől függetlenül csaptunk egy nagyon jó bulit a Bombay-ben, Dj Szatmárival közösen. :)

2008.04.05., szombat:
Egy remek bulink volt a Josh feat. Jutta duo-val. Hugom barátja annyira megszeretgetett, hogy sikerült eltörnie a bordámat. Azóta elég óvatosan mozgok. Azt mondták a gyógyulási idő 5-6 hét, szükség esetén vegyek be fájdalomcsillapítót.

2007.10.21., vasárnap:
Több év után végre lehetőségem nyílt nyaralni! Hurrá! :)
Útnak indultunk tehát a jó kis szombat esti buli után... Kedves ismerőseink, majdani rokonaim mozgalmas programokkal vártak Veszprémben. Hétfőn kirándultunk Tihanyban. Nagyon hideg volt. Majd 0 Celzius Fok! A legjobb idő a nyaralásra. :)

Kedden a Balatont céloztuk meg! Ezen a napon is nagyon hideg volt, a szél nagyon erős volt, állandóan kifordította az esernyőinket. Ráadásul még az eső is esett, de nagyon. Rendesen átáztunk ezen a napon is.

2007.10.08., hétfő:
Ezen az álmos reggelen 35 iwiw visszajelölés várt rám, valamint pár levél. A MyVIP-n viszont 42 levél, és 19 visszaigazolás. Igaz, ez utóbbin nemrégen tartottam 'visszajelölős' akciót. :)
Visszaigazolok mindenkit, csak jussak el odáig. Kis türelmet kérek!

2007.09.30., vasárnap:
Összegyűlt a Party-mix team java, és egy jó kis bográcsossal búcsúztattuk a szép nyarat. Az első jól sikerüt közös alkotásunkhoz (ami valójában a második volt, hiszen a Lecsó Fesztivál-on debütáltunk) a Paulik-Ház frissen sült kenyerét fogyaszthattuk. Nem beszélve a gazdag italkínálatról, amely a fotósok nyelvét igencsak megoldotta. A társaság elég jól érezte magát. Egy pár kép ízelítőnek... hamarosan.

2007.09.25., kedd:
Végre megint kint lehettünk a Kastélyban. Megnéztük, hogy mi változott. Még a Kastély bejáratánál találkoztam a polgármester úrral, akit cirka 20 éve ismerek, s akitől megtudtam, hogy nem a település önkormányzata a tulajdonosa ennek a csodás helynek. Pedig lett volna egy-két ötletem, hogyan tudjuk szebbé, és jobbá tenni. Sebaj! Így is lehet, sőt kell is érte tenni. Maximum másképp kell hozzáfogni.

Majd 17 óra volt, mire oda értünk a tóhoz. Örömmel láttam, hogy a póttó felöli tórész is kezd feltöltődni vízzel. Mivel még le lehetett menni a mederbe, lementem, s összeszedtem pár szemetet, ami nem igazán illett bele a környezetbe. Pl. papírzsebkendős zacskó, üdítős kupakok, dobozok, süteményes műanyag edény, egy pár zokni, stb! :)

Hihetetlen! Az is, hogy egyesek mennyire igénytelenek. :|

Sajnos most szemetesebb volt a Kastély parkja, mint vasárnap. Gondolom, akik próbálják rendben tartani, állandó szélmalom harcot vívnak az igénytelen szemetlőkkel. Azt nem értem, ha ott a kuka, 2 méterre, hogy lehet eldobni a szemetet mellette??? Pláne egy természetvédelmi területen? Az ilyenek otthon is ezt teszik? Pont ezen a napon rászóltam egy idősebb hölgyre is, aki pár méterre a kukától képes volt eldobni a csikket. Igénytelen! :(

Viszont, aminek nagyon örültem, a két tó közötti keskeny mederben rengeteg kishalat láttam és fotóztam. Szinte mind a póttó felöli részből igyekezett a folyásiránnyal ellenkező irányba. Bizonyára azt gondolták, hogy ott sokkal jobb lesz nekik. Remélem, mielőbb feltöltődik teljesen a tó. Olyan szép, ha tele van vízzel.


2007.09.23., vasárnap:
Ezen a napon a szabadkígyósi Kastélyban jártunk. Nagyon szép hely. Gyermekkoromban sokat játszottunk ott. Nagyon rossz volt látni, hogy a Kastély kissé le van lakva, s a tó teljesen ki volt száradva. Szerencsére ott volt egy idősebb újkígyósi házaspár. A helyére tettek egy nagy követ, melynek köszönhetően a víz újból elindulhatott a kiszáradt tó felé a már kiszáradt érben. Kitisztították azt a rövid csatornaszakaszt is, amely az út alatt vezeti át a vizet. Nagyon el volt már dugulva a sok avartól és hordaléktól. Ezután már újra megindulhatott a víz a tóba. Jó volt látni. Az pedig nagyon érdekes volt, hogy amikor elkezdett töltődni a tó, az iszapos vízből kishalak kerültek elő. Bizonyára szerencsésen befúrták magukat a tó iszapjába, s így át tudták vészelni a szárazságot.

Sajnos mivel a víz nagyon lassan alakított ki egy kis tó-
csát a tó közepén, és oda is viszonylag széles területen indult meg a víz a halak nem tudtak volna gyorsan eljutni a tócsába. Ezt nem nézhettem tétlenül. Számomra minden élet fontos. Még a kishalaké is. Úgyhogy utcai ruhában bemásztam a sáros kiszáradt tóba, és a kishalakat felvéve a vizes tófenékről, az egyre nagyobbacska tóba dobáltam őket. Kicsit jobban érezték magukat ott. :)

A kiszáradt tófenéken találtam egy vastagabb ágat, mivel
megpróbáltam egy medret készíteni, hogy a víz ne több méter szélesen, pár milliméteres vastagságban folydogáljon a középen lévő tócsa felé, hanem egy kis mederben, több centi magasan, hogy a kishalak el tudjanak úszni benne, s gyorsabban teljen az a kis mélyedés vízzel.

Az idős házaspár vizisalátát is hozott a tóba otthonról. Ezt pedig pénzért kell megvenni. Jó volt látni, hogy valaki még áldoz a saját pénzéből, és idejéből, hogy rendbe tegye és tartsa azt, ami mindenkié, bár nagyon úgy néz ki, hogy senki sem vigyáz rá. Nekik halastavuk van otthon, és tudják, hogy a halak szeretik a vizisalátát. Mivel én már úgyis a tó közepén voltam, nyakig sárosan, az idős hölgy engem kért meg, hogy próbáljam meg a pár négyzetméteres vízfelszínre dobni a növényeket. Szerencsére sikerrel jártam. :)

A pót-tó felöli részen gyerekek szedegették ki a kishalakat
a max. 2 négyzetméteres, halaktól hemzsegő pocsolyából. Állítólag meg akarták menteni őket. Bár a kishalak nem valószínű, hogy a parton befőttes üvegekben akartak megmenekülni. Az idős pár visszadobatta velük a kishalakat a kis pocsolyába. Sajnos későn értem oda, mert inkább átvittem volna őket a nagyobbik tórészbe, ami akkora már 4-5-6 négyzetmétersere duzzadt. Bár nem hinném, hogy akkor magasabb lehetett a vízszint 20-30cm-nél. Remélem, hogy még aznap este átért a víz a másik tórészbe, így azok a halak is túlélhették ezt a rossz időszakot.

A szemetelő embereket igénytelennek tartom, ahogyan
azokat is, akik nem tudnak vigyázni a környezetükre, természeti értékeinkre. Arról meg már ne is beszéljünk, aki szándékosan rongálja, pusztítja. Én igyekszem óvni, védeni. Levezetésként pedig összeszedtem pár szemetet, s a rendeltetési helyére juttattam. :)

Sajnos már nem volt időm, hogy reggel megnézzem mennyire telítődött a tó vízzel, de szerintem még ma visszamegyek. A napon eseményeit szerencsére sikerült megörökítenünk. Párat képet fel is tettem ide. (28 kép.)

Az észrevételeiteket ezzel kapcsolatban is megírhatjátok a vendégkönyvembe. Örülök, a véleményeknek. :)


2007.06.29., péntek:
Ma van a névnapom. Kaptam egy halom sms-t, mail-t, iwiw és MyVip üzi. Ez utóbbin majd 50-et! :)

Daginak vettünk egy elefántormányos tangát. Csak le kell vágatnunk az ormányából! :)


Főoldal