Ki vagyok én?
Mi az asztrológia?

 

Kérdések és válaszok....

Ezen az oldalon a hozzám intézett kérdéseket, és az azokra adott válaszaimat adom közre, természetesen név és cím nélkül. Ez a rovat a "GY.I.K helyett..." alcímet viseli, ennek megfelelően, a gyakran ismétlődő kérdésekre adok elsősorban választ, de ha úgy érzem, hogy a kérdés és a rá adott válasz sokak érdeklődésére tarthat számot, vagy különösen érdekesnek találom, akkor is itt a helye. Ha valaki nem szeretné, hogy kérdése és a válasz itt megjelenjen, az kérem jelezze ezt levelében, és természetesen akkor nem kerül ide.

A most következő levél írója, bár nem kértem, de mégis felhatalmazott levele közlésére, mert úgy vélte, mások is tanulhatnak példáján. A teljes levélváltást közlöm, mert annyira tanulságosnak találom. Bizonyára lehetett volna mást is, többet is írni, de akkor ez tűnt a helyesnek. Ezért ezt is, és majd a többit is, változtatás nélkül adom közre.

2001-02-12.-én kaptam a következő E-mailt:

 

Kedves Katalin!

Az Interneten talaltam az On cimere. 25 eves lany vagyok, es nagyon fontos kerdessel fordulok Onhoz. A minap (csak kivancsisagbol) elmentem egy asztrologus kollegajahoz, aki rolam nem sok mindent, a csaladomrol es a Kedvesemrol annal tobbet mondott - nem mindig a valosagot.
Lenyegeben nagyon megijesztett, mert kozolte, hogy gyilkossag/eletveszely jon majd, es annak az aldozata a Kedvesem lesz! Azt javasolta, hogy ha lehet, ne azonnal, de szakitsam meg a kapcsolatot a fiuval, mert csak szenvedest hoz ram. Tovabba kozolte, hogy ezt nem mondhatom el senkinek, legfokeppen nem a Kedvesemnek!!!!
A kapcsolatom komoly, hosszutavu terveink vannak...

Azota alig tudok masra figyelni, es nagyon felkavart amit mondott (a baratomnak csak a szuletese napjat tudta).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem azt szeretnem, hogy most valaki csinalja meg ujra a horoszkopomat, es igy nyugtasson meg, hanem azt szeretnem tudni, hogy mint szakmabelinek mi a velemenye:

1. joga volt-e az asztrologusnak ilyen lelki terhet rakni ram?

2. mennyire determinalo ez a "joslat" - azaz mennyire mutat egy horoszkop eldontott dolgokat?

3. mit tegyek - ne higyjem el? Elfelejteni nagyon nehez, azota is csak ezen tepelodom. Felek, hogy a kapcsolatomra is kihat ez a szornyuseg. 1 hete meg boldog, felszabadult ember voltam, bekeben a vilaggal a kornyezetemmel, most felek egyedul, remkepek gyotornek es nagyon el vagyok keseredve! Kerem, valaszoljon levelemre, nagy segitseg lenne.

Koszonettel,

Az elektronikus levél írójának neve és E-mail címe a számítógépemen.

 

Még aznap késő este válaszoltam:

 

Kedves .......!

Rettentőn sajnálom, hogy így járt, és ugyanakkor mélységesen fel vagyok háborodva, hogy állítólagos (bizonyára nem eleget!) tanult "kollégám" képes volt ilyesmiket mondani Önnek. :-((( !
Azzal, aki ilyeneket mond ügyfeleinek, semmiféle kollegialitást nem vállalok, az ilyen nem érdemli meg azt, hogy asztrológusnak nevezzék. Erkölcsileg az ilyen egy nulla!
Arról nem is beszélve, hogy óriási szakmai hibát vétett akkor, amikor csak a születésnap ismeretében mondott bármit is!, a Kedveséről. Az ekkora hibát az orvosi gyakorlatban műhibának nevezik, és a diploma elvesztésével jár!

Alapvetően fontos a szakmai gyakorlatban, hogy csak minimum perc, de inkább másodperc pontossággal beállított horoszkóppal dolgozunk. A horoszkóp beállítását is kizárólag erre a célra szolgáló, asztrológiai számítások, ún. direkciók segítségével végezzük. Más módszerek, pl.inga, erre szakmai idegenségük miatt nem akalmasak. Nem írja, de ezek után gyanítom, hogy az Ön horoszkópját sem állította be.

Azzal, hogy azt mondta, nem mondhatja el senkinek, egyértelművé tette, hogy nem hajlandó felelősséget vállalni a szavaiért. Én ha tanácsot adok, megengedem, sőt ragaszkodom hozzá, hogy vegyék fel magnóra az ott elhangzottakat. Írásba azért nem foglalom, mert az túl időigényes. Szerintem minden becsületes és jól képzett asztrológusnak így kell(ene) tennie. Levelével kapcsolatban, (sajnos!) találkoztam már hasonló, de nem ennyire durva esettel, amire reagálva a honlapomon is olvashat rövid írást.

Mi az asztrológia--> Mit tud az asztrológia-->"A következő néhány mondatot a gyakorló asztrológusok figyelmébe is ajánlom....." Olvassa el!

A konkrét kérdéseire konkrét válaszaim:

1., Egyértelmű, hogy sem szakmailag, sem erkölcsileg nem volt joga.

2., Események tekintetében semennyire. Az asztrológia nem determinisztikus, hanem teret enged az ember szabad akaratának. Az asztrológia elsősorban az önismeret elmélyítésére való, de jóslásra semmiképp sem lenne szabad használni.
3., Kérdését részben meg is válaszolta. Igen, ne higyje el!, és próbálja meg elfelejteni, ami tudom, hogy nagyon nehéz, hisz bizonyára azért fordult asztrológushoz, mert problémája van, amire választ, megoldásához segítséget várt.
Ahelyett, hogy segítséget kapott volna, most eggyel több problémája van. Javaslom, hogy annak a komoly stressznek az oldására, amit ez a"jóslat" Önnek jelentett, keressen fel egy jól képzett kineziológust, ha igényli tudok ajánlani néhány kitűnő szakembert Magyarországon. Szívesen segítek én is túlépni ezen az ostoba "afféron", akár csupán egy beszélgetés, vagy E-mail es levélváltás erejéig, vagy ha komolyabb segítségre van szüksége, akkor is.
A "kollégával" ellentétben, én mindenképp javaslom, hogy beszélje meg az esetet a Kedvesével, ne titkoljon el előle semmit. Egy erős, komoly, jó kapcsolat, hosszú távú tervekkel, kiállja ezt a próbát, sőt még meg is erősíti, ha pedig nem az, akkor jobb, ha az elején megszakad.

Remélem hamar elfelejti ezt az ostoba jóslatot.

Üdvözlettel:

Neszvedáné Lovász Katalin

 

Másnap kaptam Tőle még egy E-mailt:

Kedves Katalin!

Köszönöm bíztató sorait és köszönöm, hogy gyorsan válaszolt. Nem hiszem, hogy tudná, mennyit jelent ez nekem. Mivel egy "asztrológus" okozta a szorongásomat úgy éreztem, csak egy másik asztrológus tudja feloldani azt. Örülök, hogy megtaláltam az Ön címét az Interneten és hogy sikerült kapcsolatba lépnem Önnel. Már miután megírtam a levelet, könnyebbnek éreztem magam, de most valóban megnyugodtam válaszát olvasva.

Kívánom, hogy soha többet ne kapjon ilyen levelet, és ne kelljen asztrológus által ijesztegetett embereket megnyugtatnia. Ha gondolja, a többiek okulására, nevem megváltoztatásával leírhatja mindazt honlapján, ami velem történt, hozzáfűzve saját véleményét és tanácsait az érdeklődőknek.

Munkájához, magánéletéhez sikert és boldogságot kívánok, őszinte hálával,

.........Aláírás

 

Utóirat:
Úgy látszik, megnyugtatóan zárult a történet, néhány gondolat mégis ide kívánkozik.
Mivel nem először találkozom hasonló jelenséggel, valószínű, hogy elő fog fordulni ezután is.
Az, hogy minél kevesebb embertársunk járjon hasonlóképpen pórul, azt tanácsolom, hogy jól nézzük meg, kitől kérünk (bármilyen, nem csak asztrológiai) tanácsot! Menjünk el előbb egy-két előadására, kísérjük figyelemmel megnyilatkozásait, írjunk neki (és kapjunk tőle!) levelet, vegyük fel vele személyesen a kapcsolatot, és ha szimpatikus, a mi szellemi, érzelmi töltésünkre rezonáns az illető, akkor nagy valószínűséggel nem fogunk így járni.

Neszvedáné Lovász Katalin

vissza a lap tetejére

Vendégoldal
Gondolatok...
Kérdések-Válaszok
Elemzés rendelés
Letöltések
Ajánló
Kapcsolat
Kezdőlap
Aktuális